S-a încheiat Săptămâna Accesului Deschis 2011

Stimaţi colegi, am trăit marea satisfacţie de a vă simţi alături în cadrul activităţilor prilejuite de Săptămâna Accesului Deschis 2011. Suntem convinşi că colaborarea şi comunicarea profesională va servi promovării experienţelor de succes.

Bibliotecile din Republica Moldova anual organizează activităţi consacrate Săptămânii Accesului Deschis. Este o bună şansă de a atrage atenţia senatelor universitare, administraţiilor locale pentru a dezvolta politici de acces. Este o mare oportunitate de a informa pe oricine despre natura şi importanţa accesului deschis. Prin aceste demersuri, contribuim la dezvoltarea sistemului naţional de conţinut digital în Acces Direct. Promovând evenimentul lansat suntem pe deplin de acord cu ideea de distribuţie a Accesului Deschis ca normă pentru studiu şi cercetare.

Săptămâna Accesului Deschis 2011 a fost pentru noi, de asemenea, un moment important de muncă şi de identificare a oportunităţilor viitoare. Trebuie găsite noi modalităţi de a satisface cerinţele cercetătorilor, noi modalităţi de a aduce Săptămâna Accesului Deschis la universitate, bibliotecă, editură, în comunitate. În timp ce s-au realizat progrese esenţiale, suntem abia la început pentru a face incursiuni de a promova Accesul Deschis în comunitatea de savanţi şi cercetători.

Am făcut progrese şi pentru creşterea gradului de conştientizare a valorii Accesului Deschis şi promovarea Accesului Deschis ca o nouă normă în învăţământ şi cercetare. Felicitări pentru fiecare persoană care a lucrat pentru a asigura succesul evenimentului – la nivel local, naţional şi la nivel global.

EIFL-OA Moldova

Reclame
Acest articol a fost publicat în Educaţie şi cultură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s