Apel la acţiune: Semnaţi Declaraţia de la Berlin

Rectorii universităţilor, directorii colegiilor, directori muzeelor, arhivelor şi organizaţiilor non-profit, sunt încurajaţi să semneze Declaraţia de la Berlin privind Accesul Deschis la Cunoştinţe în domeniul Ştiinţei şi Ştiinţelor Umanitare înainte de reuniunea de la Berlin, care va avea loc la 9 noiembrie 2011. Peste 300 de instituţii ştiinţifice şi culturale din întreaga lume au semnat această declaraţie.

Declaraţia este disponibilă pe http://oa.mpg.de/lang/en-uk/berlin-prozess/berliner-erklarung, aceasta se sprijină pe progresele semnificative înregistrate de Iniţiativa Open Access Budapesta, pledând pentru accesul deschis la cunoştinţe în domeniul ştiinţei. De asemenea, aceasta se extinde dincolo de domeniul de aplicare al literaturii primare, indicând, „Contribuţiile cu acces deschis cuprind rezultatele de cercetare ştiinţifică originale, datele primare şi metadatele, materialele sursă, reprezentările digitale ale materialelor pictografice şi grafice dar şi a materialelor multimedia”. Semnatarii se angajează să respecte principiul Accesului Deschis, precum şi căutarea unor soluţii care vor contribui la avansarea Internetului ca un mediu funcţional emergent pentru cunoaşterea distribuită.”

Contextul şi tezele de discuţie pentru promovarea acestor conversaţii on-line pot fi găsite pe http://www.berlin9.org/about/sign. Site-ul Berlin 9 oferă, de asemenea, o serie de resurse, inclusiv un plan excelent, elaborat de Universitatea din Kansas, plus slide-uri şi înregistrări audio de la evenimentele recente [http://www.berlin9.org/about/sign/calltoaction.shtml].

Descarcă pagina pentru distribuire, pregătită şi difuzată la Adunarea Generală EIFL, consacrată declaraţiei de la Berlin

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Educaţie şi cultură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Apel la acţiune: Semnaţi Declaraţia de la Berlin

  1. Pingback: EIFL-OA Moldova « Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s