Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2015

oa

Data evenimentului: 19 – 25 octombrie 2015

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2015 (Open Access Week) – un eveniment global, a ajuns la a noua ediţie, anunţând temă acestui an „Open for Collaboration”.

„Deschiși pentru colaborare” – tema subliniază modul în care colaborarea inspiră avansarea mișcării Open Access prin parteneriate, inițiative; colaborarea cu factorii de decizie politică, care au promovat politicile Accesului Deschis în întreaga lume.

Tema subliniază, de asemenea, modul în care Open Access identifică noi metode de colaborare între oamenii de știință privind punerea la dispoziția oricărei persoane, în orice moment și oriunde rezultatele cercetărilor științifice. Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis este organizată de Coaliţia publicaţiilor ştiinţifice şi resurselor academice (SPARC).

Programul EIFL-OA prin coordonatorul Iryna Kucima încurajează bibliotecile din rețeaua EIFL să participe la Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2015. În sens mai larg, tema acestui an va oferi o oportunitate pentru susținătorii OA să ia în considerare mișcările similare Open Data și Open Education pentru a promova obiective comune.

Accesul Deschis (OA) – acces gratuit, imediat, on-line la rezultatele cercetării ştiinţifice, precum şi dreptul de a utiliza şi reutiliza aceste rezultate – are puterea de a transforma modul de comunicare a rezultatelor cercetării ştiinţifice.

Săptămâna Accesului Deschis ne va conecta la impulsul global pentru împărtăşirea deschisă a ideilor şi pentru promovarea la nivel local a unor schimbări de politici privind accesul la informație. Universităţile, colegiile, institutele de cercetare, bibliotecile vor discuta despre beneficiile sociale şi economice ale Accesului Deschis.

Marcaţi data în calendar, începeţi planificarea evenimentelor OA şi, dacă sunteţi gata să realizaţi activităţi, va rugam sa ne contactaţi pentru a adera la Campania de promovare “Deschiși pentru colaborare”, care este organizată în cadrul parteneriatului între Programul EIFL-OA Moldova al Consorțiului REM şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Programul comun al activităţilor va fi transmis Managerului Programului EIFL-OA Iryna Kucima pentru diseminare pe plan global şi va fi va fi prezentat pe pagina oficială Web a Săptămânii Accesului Deschis: http://www.openaccessweek.org.

oaqEvenimente şi resurse:

Programul EIFL-OA Moldova va plasa ştiri despre activităţile care au loc în cadrul instituţiilor, înainte şi în timpul acestei săptămâni. Vă rugăm să prezentați informații privind evenimentul organizat în instituția dvs. pentru Programul comun consacrat OA în instituţiile academice din Republica Moldova, 19-25 octombrie 2015. Plasând bannerul Săptămânii Accesului Deschis pe site-ul dvs. veţi susţine acest impuls global. Vă rugăm, de asemenea, să nu uitaţi să postaţi pe Web informații, fotografii și video de la aceste evenimente.

Consorțiul REM, Programul EIFL-OA Moldova

Contact: Tel: 022 402964; E-mail: library@lib.ase.md

Acest articol a fost publicat în Educaţie şi cultură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s