Săptămâna Educației Deschise 2017, organizată de Biblioteca Științifica USARB

Săptămâna Educației Deschise, 27-31 martie 2017 (#openeducationwk) este o celebrare a mișcării globale pentru o educație deschisă. Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza comunitățile cu privire la această mișcare și impactul acesteia asupra predării și învățării la nivel mondial. Educația Deschisă cuprinde resurse, instrumente și practici care reprezintă baza schimbului deschis pentru a îmbunătăți accesul la educație și a spori eficiența educației la nivel mondial (https://www.openeducationweek.org/).

Campania Naţională de promovare a Educaţiei Deschise a fost organizată în cadrul parteneriatului între Programul EIFL-OA Moldova şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM). A doua ediţie a evenimentului a avut scopul de a prezenta oportunităţile educaţiei deschise, integrarea acesteia în toate formele de educaţie, fie că este vorba de dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor ca suport al educaţiei universitare sau preuniversitare, ori la locul de muncă pe parcursul întregii vieţi.

Biblioteca Ştiinţifică USARB s-a alăturat eforturilor internaţionale de promovare a educaţiei deschise în baza unui Program de evenimente, care au promovat potenţialul educațional şi ştiinţific al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Bibliotecarii universitari bălţeni, integraţi deplin în demersul de învăţare şi cercetare, conectează comunitatea academică la informaţii şi cunoştinţe noi, resurse educaţionale deschise, sporind nivelul de cultură a informaţiei studenţilor şi cercetătorilor, ceea ce le permite cu o mai mare eficienţă să utilizeze documentele tipărite şi în format electronic, inclusiv la distanţă, îmbunătăţind comunicarea ştiinţifico-didactică la nivel internațional.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Educaţie şi cultură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s