Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2017 la Biblioteca USEFS

În ziua de miercuri 25 octombrie 2017, Biblioteca USEFS a organizat Seminarul profesional cu genericul Cercetarea şi comunicarea ştiinţifică, aspecte scientometriceÎn mesajul său de salut dl Viorel Dorgan, prim-prorector pentru Activitatea didactică USEFS a ţinut să felicite organizatorii acestui eveniment amplu şi absolut necesar pentru cei antrenaţi în cercetarea ştiinţifică.

Pe post de moderator – doamna Victoria Toma, directoarea Bibliotecii USEFS,  care prin comunicarea sa a remarcat Noul rol al bibliotecii universitare în crearea spaţiului informaţional academicDna Liliana Budevici-Puiu, dr., conf. univ., prorector  Activitate ştiinţifică USEFS a relatat despre Sustenabilitatea cercetării ştiinţifice în domeniul educaţiei fizice şi sportului.

Dna Maria Vătămanuşef serviciu Asistenţă Informaţională, Biblioteca USEFS a prezentat publicului noul produs al colaboratorilor Bibliotecii USEFS, demonstrând, cu lux de amănunte, care sunt Efectele instrumentelor informaţionale ale bibliotecii universitare: pagina Web, catalogul electronic, repozitoriul instituţional, lansând, totodată şi invitaţia de colaborare în continuare cu Biblioteca USEFS.

Momentul de vârf al seminarului l-a constituit prezenţa doamnei Angela Repanoviciprof. univ., dr. ing., dr. marketing, Universitatea Transilvania Braşov, România, sosită la Chişinău la invitaţia dlui Veaceslav Manolachirector USEFS, dr. hab., prof. univ.,  lansată în cadrul Vizitei de studiu la Universitatea din Bergen, Norvegia, care a avut loc în perioada 9-12 mai 2017 și a fost organizată în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România. La vizita de studiu au participat 35 de reprezentanți din 18 universități din Republica Moldova, inclusiv şi USEFS.

În cadrul seminarului dna Angela Repanovici a făcut  o amplă incursiune familiarizând publicul cu indicatorii scientometrici. Cominicarea sa cu tema Vizibilitate, impact şi evaluarea academică prin indicatorii scientometricia suscitat totalmente interesul cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor prezenţi în sala Senatului USEFS. A fost nu doar o comunicare ci şi un adevărat dialog cu publicul, bine argumentat, excelent regizat.

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2017 (Open Access Week) – un eveniment global a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediţie. Tema declarată pentru acest an – „Open in order to…”.,  –  „Deschis pentru a …” , care de fapt este o invitaţie de a răspunde la întrebarea cu privire la beneficiile concrete care pot fi obținute prin punerea la dispoziție în mod deschis a rezultatelor științifice.

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2017 este o săptămână de acțiune globală, bazată pe comunitate, pentru a deschide accesul la cercetare. Evenimentul este sărbătorit de persoane particulare, instituții și organizații din întreaga lume. În acest a fost marcat în perioada 23 – 29 octombrie 2017.

Sursa: Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Educaţie şi cultură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s